Fjernundervisning

... den kreative skole i Struer

Struer Billedskole

Fjernundervisning

- inspiration til dine maleprocesser derhjemme

Modul 1:

Menneskefigurer i det abstrakte maleri.

På torsdagsholdet har vi haft meget sjov ud af at følge en californisk kunstner, Bob Blast i en periode. Det vil jeg (Majlis) gerne dele med jer I denne video underviser han i at male personer til et abstrakt maleri.

Han kalder sine personer "gulerods mennesker" på grund af formen: Et lille hoved, brede skuldre og så bliver resten af kroppen malet næsten som en gulerod.

I videoen fortæller han også om et farve/lys-mørke princip, hvor han på Rembrandt vis samstiller ly/mørke, mørke/lys..Til sidst i videoen vælger han farver: Den grønne bliver den dominerende farve. komplementærfarven (pink) lægges i billedets fokuspunkt (på torso) og til sidst 2 "spice colors ("frække drenge i klassen").

Synes du dette var interessant, så glæd dig til næste mandag, for da kommer den næste vide.

God arbejdslyst.

Modul 2:

Virkningsfulde farvekombinationer

I denne video demonstrerer Bob Blast sin metode til at skabe virkningsfulde farvekombinationer. Han tager udgangspunkt i sit eget farvehjul, som kun har 10 farver, hvor mange af de farvehjul vi køber i Danmark har 12 farver. Men han understreger, at man kan bruge et hvilket som helst farvehjul.

Han vælger først en hovedfarve. I dette eksempel har han valgt blå-grøn  – nærmere forstået i en variation af den blå  farve. Hovedfarven skal fylde 80% af billedet.

Derefter vælger han en ”fokus farve” til det element, som har tillægger størst betydning i billedet. I dette tilfælde rød-orange (komplementærfarven til den blå-grønne). Fokus farven skal fylde 20% af billedet.

Til sidst vælger har to ”Spice- colors” – måske det, vi nogle gange har kaldt ”den frække dreng i klassen”- her en gul og en violet. Hvis du har et farvehjul med 12 farver fra ”The color Wheel compagny” svarer det til at lave en triade. Disse to farver skal hver fylde 5% f billedet og han lægger dem i denne video tæt op ad fokusfarven.

God forbøjelse!

Hvis du har lyst må du gerne lægge dine øvelser med farvekombinationer op på Facebooksiden Struer Billedskoles venner

Mandag den 25. maj kommer den sidste video inden sommerferien.

Klik på linket herunder for at se videoen

Modul 3 og 4:

Valør, kontrast, mellemtoner og lyskilde

Bob Blast 185

I den første af dagens to videoer demonstrerer Bob Blast begreberne valør, mellemtoner og kontrast.

Han skaber den maksimale kontrast i billedet ved at samstille den rene hvide med den helt sorte. Han markerer hvor lyskilden er og arbejder via mellemtonerne fra mørkt mod lyst mod mørkt mod lyst osv.

Læg mærke til, at han bruger et stykke rødt pleksiglas til at bedømme, om han har kontrast nok i billedet. Man kan også tage et fotografi med sin telefon og lave det om til sort/hvid.

Bob Blast 186

I den anden video maler han et gult krus – også med klar markering af hvor lyskilden rammer koppen og med de samme principper med lyst op imod mørkt via graduerede mellemtoner.

Obs. Han grunder sit lærred med en indfarvet gesso(orange). Det er nok de færreste, der har en indfarvet gesso, og så grunder man bare sit lærred på sædvanlig vis og giver det en bundfarve bagefter. Læg mærke til, at han ved grunderingen bruger et stykke kraftigt pap. Jeg har prøvet det og det virker rigtigt godt.

Læg også mærke til, at han lader de første farvede lag skinne igennem ved at arbejde med hurtige løse strøg. Så lad være med at lade lagene dække helt.

Et sted tidligt i videoen sige han: ”Lad nu være med at begynde på detaljerne endnu – brug den store pensel med store løse strøg. Bag ethvert godt maleri gemmer der sien fantastisk abstraktion.”

God fornøjelse!

Med disse to sidste videoer i denne omgang ønskes du en rigtig dejlig sommer.

Jeg håber vi ses efter ferien.