Weekend kurser

... den kreative skole i Struer

Struer Billedskole

Kursusprogram for efteråret 2019 og foråret 2020

Weekend kurser for voksne og unge over 14 år

Struer Billedskole tilbyder i den kommende sæson seks weekendkurser for voksne

og unge mellem 14 og 18 år. Der er max. 5 pladser til unge mellem 14 og 18 år på hvert kursus. Alle kurserne foregår i Billedskolens lokaler v. Aktivitetscenter Struer.

BINDENDE TILMELDING OG BETALING TIL ALLE KURSER skal ske SENEST 14 dage før kursusstart til Inga Larsen, 5155 6480. Mail: beske72@gmail.com

BETALING TIL KONTO NUMMER 4945 4945032901

Vedrørende evt. framelding se under praktiske oplysninger.

Fordybelse og frihed i maleprocessen

Underviser: Ljudmilla Vodopic. https://www.youtube.com/watch?v=CFmv-UlHw74

Lørdag den 5. oktober 2019 kl. 10.00 - 15.30 og

Søndag den 6. oktober 2019 kl. 9.30 - 15.00

Pris:               700 kr.
Sted:              Struer Billedskole, ”Aktivitetscenter Struer”

Dette kursus kommer til at handle om hvordan mennesker og det usynlige eller ubevidste får indflydelse på maleprocessen. Vi skal arbejde med refleksioner over virkeligheden og give slip på kontrol og det ”perfekte”.

Vi arbejder i begyndelsen ud fra fotografi, og prøver at kombinere faste/ definerede grænser med vores fantasi.

Vi kommer til at arbejde med akryl, blyanter, pastelkridt og tuscher. Metoderne er eksperimentende og vi arbejder med mange forskellige teknikker.

Ljudmila Vodopic har afgangseksamen fra Kunstskolen i Sarajevo fra grafisk linje i 1989. Efterfølgende uddannet som journalist i 1991. I dag arbejder hun som professionel billedkunstner med eget værksted og kursusvirksomhed, hvor hun underviser elever på skiftende hold.

Grafik for viderekommende

Underviser: Lis Jensen http://veno-galleri.dk/min-profil/

Lørdag den 2. november 2019 kl. 9.30 - 15.00

Søndag den 3. november 2019 kl. 9.30 - 15.00

Sted:              Struer Billedskole, ”Aktivitetscenter Struer”

På kurset vil vi arbejde med collografi. Det vil sige, at selve trykpladen består af kraftigt pap. Pladen bearbejdes både i dybden og højden. Der kan ridses og rives ned i pladen, og på overfladen af pladen limes forskellige materialer fast. Til sidst behandles trykpladen med shellak. Trykket overføres til fugtigt trykpapir. Der bruges tryksværte.

Kurset sigter mod at afsøge hvilke muligheder, der ligger gemt i collografien.

Medbring gerne:

lim, staniol, papir (ru/glat), broderi, naturmaterialer - alt, som kan limes på pladen og danne niveauforskelle.

Der må regnes med udgifter til trykplade, trykpapir og tryksværte.

Lis Jensen har Venø Galleri, der både er galleri og værksted.

Det er her hun maler, tegner og udfører grafiske arbejder, og de færdige billeder hænger på væggene. Lis er uddannet på Aarhus Kunstakademi samt Billedskolen København.

Mixed media

Underviser: Rolf Jacobsen https://www.facebook.com/RolfJacobsenArt/

Lørdag den 11. januar 2020 kl. 9.30 - 15.00

Søndag den 12. januar 2020 kl. 9.30 - 15.00

Sted:              Struer Billedskole, ”Aktivitetscenter Struer”

Der tages udgangspunkt i abstrakt impressionisme.
Du får på kurset lejlighed til at bruge din nysgerrighed og forestillingsevne ved at afprøve mange forskellige materialer sammen. Der kan arbejdes med glasplader, forskellige typer papir eller lærred samt akrylfarver, farvepigmenter og farvekridt af forskellige slags. Du kan bruge blyanter, kul, lim, blæk, gaze og andre materialer. Mulighederne er mange.

Rolf Jacobsen er maler og skulptør. Han er fra årgang 1976. I 20

år har han arbejdet henholdsvis i Italien, U.S.A. og Danmark. Rolfs malerier er abstrakt figurative og beskrives også som metafysiske. Hans skulpturer er lavet i træ, sten, keramik, jern, bronze og aluminium.

Eksperimenterende maleri

Underviser: Nirvi Bennich https://nirvi.se/nirvi_bennich.html

Lørdag den 22. februar 2020 kl. 10.00 - 15.30

Søndag den 23. februar 2020 kl. 9.30 - 15.00

Pris:               700 kr.

Sted:              Struer Billedskole, ”Aktivitetscenter Struer”

Velkommen til en weekend hvor du kan udforske nye teknikker og tilgange til maleriet. Vi vil arbejde med det flydende spontane maleri - fortynde akrylfarven og lade maleriet få lov til at flyde og skabe nye farver og former.

Herfra arbejder vi videre ved at skabe stramme linier, vinkler og former, hvor vi bruger en række forskellige metoder som  pap, spartel, tape, airbrush med mere. Vi arbejder med kontraster, overgange, lys og skygge. Der gives en række øvelser - mange af dem er sjove og legende!

Nirvi Bennich er udøvende kunstner og underviser. Uddannet på kunstuddannelser i Sverige og har i mange år fulgt en japansk kunstner. Nirvi har i mange år undervist både voksne og børn på Den Kreative Skole i Silkeborg, Herning Billedskole samt Kunstskolen v. AOF i Horsens.

Landskabsmaleri AFLYST!

Underviser: Ole Daniels http://oledaniels.dk/

Lørdag den 14. marts 2020 kl. 9.30 - 15.00

Søndag den 15. marts 2020 kl. 9.30 - 15.00

Sted:              Struer Billedskole, ”Aktivitetscenter Struer”

Vi skal udforske landskabets muligheder,
horisontlinien, perspektivet og farvedybden.
Vi skal så lave det til gode billeder, som udtrykker
de følelser og stemninger, vi ønsker at formidle.
Hvis vejret tillader det, er det muligt at være udendørs.

Ole Daniels har studeret på respektive akademier, hvor han er klassisk skolet. Er en særdeles god landskabsmaler, hvor farvearbejdet har en betydelig karakter.